Derfor skal du sørge for at bo med børn i nærheden af naturen

1462
Børn i naturen

Selvom rigtig mange mennesker jo i høj grad har valgt at bosætte os i storbyerne, så er dette ikke desto mindre måske ikke det sundeste vi kan gøre for os selv.  Faktisk er vi som mennesker slet ikke designet til at leve i de store byer, men snarere i kontakt med naturen eller i det mindste i en lidt mindre by med masser af naturlige omgivelser. Der er nemlig rigtig gode grunde til, at man skal sørge for at få rigeligt med ”grønt tilskud”.

Masser af frisk luft

En af de helt åbenlyse fordele ved at bo i nærheden af naturen er selvfølgelig, at man får noget frisk luft at indånde. Storbyer er jo som bekendt temmelig forurenede steder, hvilket faktisk har en ganske stor negativ påvirkning på vores generelle helbred. Dette kan du blandt andet opleve, hvis du vælger en lejebolig i Nykøbing Mors eller lignende områder.

Du koncentrerer dig simpelthen bedre

Det kan hurtigt gå hen og føles som en ”kafkask” affære, at være omgivet af de mange højhuse, larmende biler og mange mennesker i de større byer. Faktisk viser mange undersøgelser, at mennesker i byerne faktisk lider under et langt mindre koncentrationsniveau end mennesker i de mindre byer, der jo har naturen lige ved siden af sig. Ved at have naturen omkring dig vil du f.eks. faktisk være i stand til at kunne koncentrere dig langt bedre.

Du har altid et bedre sted at dyrke motion

Hvis du er en af de mange motionister herhjemme, der bor i nærheden af en skov, så har du derfor et sted hvor du kan tage en løbetur i smukke omgivelser, hvor du ovenikøbet ikke vil blive forstyrret af særlig mange. Prøv bare at sammen ligne en flot løbetur i skoven med en tur på løbebåndet i motionscentret.

Du er automatisk langt mindre stresset

Netop fordi vi faktisk hører hjemme i naturen fra de allertidligste tider, så er vi skruet sådan sammen, at vi automatisk føler os bedre tilpas, når vi er i nærheden af den. Dette er da også en af hovedgrundene til, at de fleste mennesker kobler af ved at tilbringe lidt tid i grønne omgivelser. Der er blandt andet mange, der har valgt en lejlighed i Skive, som har glæde af dette.

At bo i nærheden af naturen kan være med til at bekæmpe visse sygdomme

En af de indirekte effekter ved at bo i nærheden af naturen er, at den kan være med til at motivere f.eks. en person med en dødelig sygdom til at tage kampen op med sin sygdom; og dette er ikke blot en ”New Age” filosofi; faktisk peger visse undersøgelser faktisk på at dette rent faktisk er tilfældet.

Naturlige omgivelser kan afhjælpe indlæringsvanskeligheder

Undersøgelser peger desuden også på, at mennesker, der lider af f.eks. ADHD kan have store fordele af at leve i nærheden af naturen. Dette skyldes nemlig, at naturen har en beroligende effekt, og dermed kan være med til at mindske nogle af symptomerne i forbindelse med ADHD.

Er du klar til at tage skridtet?

Hvis du efter endt læsning nu føler dig fristet til en livsstilsændring hen imod en grønnere retning, så er dette da til at forstå. Gudskelov er vi velsignet herhjemme med masser af dejlige omgivelser, der ovenikøbet er langt billigere end f.eks. hovedstaden. Prøv måske at tage et kig på f.eks. en Lejebolig Nykøbing Mors eller en lejlighed i Skive, der netop har noget af den mest unikke natur, der findes herhjemme.