Vælg det rette kæledyr til børnene

800
Barn med hund

Er børnene begyndt at ønske sig et kæledyr? Et kæledyr er en stort beslutning for alle familier, og du skal nok regne med, at du som forælder kommer til at stå med meget af ansvaret. Det kan være svært at finde det rette kæledyr, men det er heller ikke noget, der er umuligt, så længe både dyret og børnene er opdraget ordentligt. 

Børn med kat

En hund

Hunde er iblandt de mest populære kæledyr i Danmark, og det er der også god grund til. Hunde er skønne, men de kommer også med en del ansvar. De skal selvfølgelig fodres og have vand, men de skal også trænes, luftes og have adgang til haven. Du kan godt have hund og børn, så længe børnene lærer at respektere hunden. Er dine børn helt små, kan det godt være, at du skal vente til de bliver en smule ældre. De skal helst have udviklet deres empati, respekt og forståelse for andre, før du præsenterer dem for en hund. De skal være i en alder, hvor du kan lære dem at forstå hundens kropssprog. 

En kat

Det samme som en hund gælder egentlig også i store træk for en kat. En kat kommer dog ikke med lige så meget ansvar som en hund, da katten stort set kan klare sig selv, så længe den har mad, vand og en kattelem. Dog kan katte godt være en smule mere reserverede end hunde, så her er det også ekstremt vigtigt, at børnene bliver lært om kattens kropssprog. Mennesker der siger, at katte lige pludselig kradser uden grund, er typisk mennesker, der ikke forstår kattens kropssprog. Men som sagt, hvis både kæledyret og børnene er opdraget ordentligt, vil det sagtens kunne fungere i hjemmet.

To marsvin

Et par marsvin

Det kan også være en god idé at købe marsvin. Med marsvin har du ikke dyr, der render rundt i huset, men som man kan tilbringe tid med, når det passer. De kan godt passe sig selv i deres bur, så længe de har mad, vand, et sted at sove og legetøj. Købet af marsvinelegetøj er simpelt, fordi der er så meget tilgængeligt. Dog er det også vigtigt, at man ikke kun har ét marsvin, da de er meget sociale dyr og nemt bliver ensomme. Køb to, så de altid har hinanden. Både børnene og marsvinene skal vænne sig til hinanden, men når de har gjort det, vil det være et skønt forhold imellem børnene og kæledyrere. 

Det rette valg?

Som sagt kan det være svært at vælge det rette kæledyr til sine børn, men hvis du lærer dine børn, hvordan de omgås dyr, vil det sagtens kunne gå fint. Du kan eventuelt researche selv, hvordan man fortolker forskellige dyrs kropssprog, samt hvordan man lærer sine børn om det.