En baby betyder mere rengøring – gør det nemt

751
børn der leger

Lykken ved en lille ny i familien er ubeskrivelig, men de mange skønne stunder kan af og til være svære at sætte pris på, når man også har travlt med at passe job, få lavet mad, vasket bunker af tøj og også skal nå rengøringen.

Med et barn i huset er det vigtig at holde rent, da de virkelig kommer rundt overalt og putter alle mulige ting i munden. Det kan bare godt være svært at nå, så derfor gælder det om at gøre det så nemt for sig selv som muligt

Især spisesituationer kan give ekstra rengøring

Det er svært at spise med et lille barn uden at det giver ekstra rengøring, ofte ryger madrester på gulvet, men også skeer, tallerkner og kopper bliver af og til skubbet ned.

Der findes masser af smart udstyr der kan gøre situationen mindre rodet, smarte hagesmække, innovative anti-spilde kopper og tallerkener, men det kan aldrig undgås helt at der bliver spildt. Meget kan tages med støvsugeren, men nogle madrester kan også være svære at fjerne.

Alt efter hvilken gulvtype, man har under barnets spiseplads, kan det være en god ide at købe måtter. Køb splat-mats til dit barn, det kan lette rengøringen betydeligt.

Giv dit barn lov til at spise selv

Mange forældre mader barnet fordi det sviner mindre, men flere og flere undersøgelser peger på at det giver mindre kræsenhed og større appetit at lade barnet spise selv fra en tidlig alder.

Barnet skal gerne have lov at røre ved forskellige typer af mad, og bruge alle sine sanser under måltiderne, dette kan dog godt give en del rengøring bagefter, på trods af dette bør man dog lade sit barn klare så meget som muligt af spisesituationen selv.

Gør det nemmere at tage baby med ud at spise

At spise hjemme med baby er en ting at tage ud er noget andet.
Uanset om man er inviteret hjem til venner, familie eller vælger at tage ud på restaurant og spise, så kan det føles pinligt at have et barn med der sviner gulvet til i spisesituationen.

Her kan en splat-mat virkelig være en stor hjælp, man kan nemt rulle dem sammen og tage dem med uanset hvor man skal hen. Så behøver man ikke længere være bange for at komme til at lave pletter på det fine gulvtæppe hos vennerne.