Derfor skal du vælge en cocker spaniel som din næste hund

501
hund

Der kan være mange forskellige grunde til, at du har lyst til at anskaffe dig en hund. For nogle personer handler det om, at man gerne vil have et ekstra familiemedlem at hygge sig sammen med, mens andre har brug for en vagthund, der giver tryghed i hverdagen.

Men hvilken hunderace skal du vælge? En cocker spaniel er én af de mest populære hunde i Danmark, og du kan herunder læse, hvorfor en cocker spaniel måske er den helt rette hund til dig.

En cocker spaniel er en familiehund

Når det kommer til at vælge en hund, der både er tålmodig og kærlig, er der ingen, der kommer op på siden af en cocker spaniel. Racen har en historie, der strækker sig helt tilbage til 1100-tallet, men selvom den gennem tiden er blevet avlet som jagthund, egner den sig i virkeligheden bedst som selskabs- og familiehund.

En cocker spaniel trives bedst med at være knyttet til én familie eller ejer hele livet igennem. Den er utrolig intelligent, men den skal også udfordres både fysisk og mentalt. Læs her hvordan du bedst opdrager din cocker spaniel.

En hund der trives med børn

Du finder ofte en cocker spaniel i familier med børn, og det giver også god mening; hunderacen er meget omsorgsfuld, og dit barn finder derfor en trofast kompagnon i en cocker spaniel.

Dit barn får dog ikke kun social kontakt ud af en cocker spaniel; dit barn vil også blive stimuleret både fysisk og mentalt. En cocker spaniel har nemlig brug for at fyre en masse energi af, og derfor giver det god mening at kombinere et barn og en cocker spaniel. Dit barn vil konstant være underholdt af hunden, og din cocker spaniel vil til gengæld kunne brænde alt sit krudt af sammen med familiens mindste.