En babynest er også vigtigt udstyr til det nyfødte barn

2136
babynest

Babynets har opnået rigtig høj popularitet henover den seneste årrække, og det er der flere gode grunde til. Den giver tryghed til barnet, og så er den et rigtigt godt redskab i dagligdagen, så baby kan være med over alt. I denne artikel kan du læse mere om, hvad en babynest er, og hvorfor den er så populær.

Babynesten – den lille bløde seng

En babynest kan sammenlignes en lille smule med en lift eller en seng. Den består af en blød madras, hvor der er en tyk pølse hele vejen rundt som en kant, der forhindrer baby i at rulle ud over kanten. Samtidig får denne kant barnet til at føle sig tryg. Inde i livmoderen ligger barnet en lille smule klemt. Netop følelsen af at have noget hele vejen rundt om sig er tryghed for det nyfødte barn.

Ligger man det nyfødte barn på ryggen, eksempelvis på puslepuden for at skifte ble, så vil mange opleve, at babyen laver nogle spjæt, der minder om reflekser, fordi man falder. Det er netop grundet den manglende støtte og tryghed hele vejen rundt, at barnet får følelsen af at falde og derved reagerer med reflekserne. Når barnet ligger i en babynest, så kan de mærke kanten hele vejen rundt og har nemmere ved at sove trygt og godt.

Går man ind for samsovning, så er babynesten også rigtig nyttig. Det anbefales ikke, at man ligger direkte i samme seng som babyen, da man i værste fald kan risikere at ligge sig oven på barnet i søvne og barnet kan trille ud over kanten af sengen. Med en babynest ligger barnet lidt afskærmet og for sig selv, samtidig med at det får trygheden ved at kunne mærke forældrene og høre deres åndedræt lige ved siden af. En glad og sovende baby er lig med glade forældre.

Find den bedste babynest på babyuniverset.dk, der har lavet en grundig guide om babynests, samt anbefaling af de bedste.

Babynesten passer ned i barnevognen

Ud over at kunne bruges i sengen, så kan de fleste babynets også sættes ned i barnevognen i stedet for liften. Liften kan godt virke lidt for stor for det nyfødte barn, hvorfor babynesten giver en bedre tryghed. Skal man eksempelvis lægge vasketøj sammen eller sidde og spise ved bordet, så kan man fint ligge babyen i babynesten på bordet, så den lille kan følge med i, hvad der sker omkring den.

Babynest som træningsmåtte

Stort set lige efter fødslen skal baby i gang med at træne sin nakke og i at kunne holde sit hoved oppe. Denne træning foregår på maven. I starten kan et legetæppe virke lidt hårdt, da barnet ikke har lært at ligge hovedet stille ned endnu.

Her er en babynest en rigtig god træningsmåtte i starten. Den er dejlig blød, der er fint plads og så er der støtte i siderne, hvis baby triller rundt, hvilket de ret hurtigt begynder på, når først de har fået kræfter til at holde hovedet selv. En babynest er derfor noget rigtigt nyttigt og funktionelt babyudstyr, der i høj grad vil blive brugt flittigt.