Legetøj der hjælper dine børn ned at udvikle sig

1738
legetøj der hjælper din børn med indlæring

Der sker rigtig meget for barnet i den første tid. Det skal lære alt fra begyndelsen, helt fra at gribe efter ting, til at kunne sætte ting sammen og i forbindelse med hinanden. Lærings legetøjer et rigtigt godt redskab til at hjælpe udviklingen på den rette vej.

Vælg lærings legetøj, der matcher barnets udvikling

Det er meget vigtigt, at læring legetøjet passer til det udviklingstrin, som barnet er på. I starten har barnet ikke brug for en hel masse stimulans. For mange nyfødte er det rigeligt at kigge på simple ting. Det kan være stoffet i kalechen på barnevognen, der har et mønster i sort/hvid, eller et legetæppe, som barnet kan ligge på og kigge på nogle forholdsvis enkle ting.

Barnet suser afsted og lærer nyt hele tiden

Ret hurtigt begynder barnet at forstå, at det kan gribe ud efter ting og tage fat i dem. Allerede her starter stimulering af sanserne. Det vil være godt at give barnet en masse forskelligt lærings legetøj, der kan stimulere følelserne i hænderne. Det kan være alt fra tøjdyr, der knitrer, ting der rasler, er bløde og meget mere.

Når barnet bliver lidt ældre, vild et forsøge at kæde ting sammen. Her er stable klodser og lignende ting et rigtigt godt lærings legetøj. Denne type legetøj stimulerer nemlig ikke kun hænderne. Barnet skal selvfølgelig lære at sætte tingene korrekt sammen, så stablen ikke vælger. Men der skal samtidig bruges meget energi på at tænke. Det er nemlig en nødvendighed, at klodserne tages i den rigtige rækkefølge, hvis de skal kunne sidde sammen.

Her vil barnet møde nogle udfordringer, der fører til frustrationer. Det er helt normalt og et sundt tegn på, at barnet udvikler sig. Det næste trin kunne eksempelvis være em kasse, hvor der er udformet huller, som passer til forskellige figurer såsom stjerner, cirkler, forkanter og trekanter. Her skal barnet igen kæde formen på hullet sammen med formen på figuren, finde den rette figur og træne motorikken for at få figuren ned i kassen.

Den bedste læring foregår gennem leg

Eftersom barnet udvikler sig, vil der hele tiden være lærings legetøj, der passer til barnets udviklingsstadie. Noget af det bedste ved lærings legetøj er, at det for barnet udelukkende er et sjovt stykke legetøj. Man sniger simpelthen læring ind ad bagdøren, skjult i legetøj. Leg er netop også den bedste form for læring, da barnet selv har en nysgerrighed og et ønske om at lære at bruge legetøjet.

Der findes masser af lærings legetøj af høj kvalitet i danske webshops

Hvis man kigger på nettet, kan man finde et helt vildt stort udvalg af lærings legetøj. Som forælder kende du dit barn bedst og ved hvad det er, der vil fange dit barns interesse. Nogle gange kan man dog blive overrasket, så udforsk endelig en masse af det lærings legetøj, der er tilgængeligt og som kan hjælpe med at gøre udviklingen sjovere for dit barm.