Gode spareråd til nybagte forældre

1423
Nybagte forældre går med deres barn

Som nybagte forældre vil det uanset jeres planlægning altid komme som et lyn fra en klar himmel, hvor dyrt det egentligt er at få et nyt familiemedlem. Jeres baby har nemlig brug for rigtig meget udstyr – og dette vil altid markant kunne mærkes på jeres husstands økonomi. Hvis I nu ikke svømmer i penge, så bør I dog ikke miste håbet helt. Der findes nemlig et par gode velafprøvede råd fra andre forældre, der selv har været det samme igennem.
Hvis du gerne vil være sikker på, at der er penge nok, kan du se på nogle muligheder for økonomisk assistance hos Kassekreditten.

Forkøb jer ikke

Selvom en baby er dyr i drift, så betyder dette dog ikke at i behøver blive ruineret i processen. Der er f.eks. ingen grund til at flytte ind i et meget større hus for at få plads til ens baby. Lad f.eks. jeres baby sove  sammen med jer i soveværelset det første års tid. På denne måde vil mange af de værste udgifter nemlig være klaret, og der vil være mere overskud i jeres økonomi. Et andet tip er at købe en del af jeres babytøj brugt eller modtage aflagt tøj fra venner eller familie. Småbørn vokser nemlig hurtigt fra deres tøj, så hvorfor ikke spare en masse penge på denne front.

Vær ikke unødigt forberedt

Rigtig mange vordende førstegangs forældre er rigtig nervøse i forbindelse med den snarlige ankomst. Af denne grund downloades der nu en masse tjeklister på nettet, der fortæller en hvilket udstyr der absolut skal købes inden fødslen. Et godt tip vil være at vente til efter babyen er født. Lån i stedet fra venner og familie, indtil i får lidt øvelse og ved hvad det er for en lille personlighed og størrelse i har med at gøre. Der er jo netop ingen grund til at købe en masse dyrt babytøj, som i med gode grunde ikke ved om vil passe jeres baby. Hold jer også fra de allerdyreste mærker. Der er f.eks. oftest absolut ingen grund til at vælge den dyreste klapvogn, fremfor en billigere. Prioritér derfor jeres indkøb i forhold til deres nytte.

Øv jer i forvejen – opret jer hos kassekreditten, og husk at spare på pengene

Netop fordi en baby er en væsentlig udgift, så vil det være en god idé at begynde at øve jer i at spare penge på det månedlige forbrug. Prøv f.eks. at nedskære jeres forbrug med et bestemt månedligt beløb (f.eks. 2000 kroner). Dette vil gøre overgangen til jeres kommende forbrugsmønster noget mindre vanskelig at vænne sig til. I kan eventuelt også vælge at lægge disse penge til side i en opsparingskonto, så i har lidt ekstra økonomisk slagkraft, når den store dag oprinder. Herudover kan I allerede nu blive forhåndsgodkendt hos Kassekreditten, så går det hurtigt at låne, hvis det bliver nødvendigt.

Læs mere om kassekreditten her

Tænk udenfor boksen

Denne løsning er bestemt ikke for alle. Den går nemlig ud på at flytte hjem til ens forældre eller svigerforældre. Det siger nemlig sig selv, at man nu vil have langt mere økonomisk spillerum, nu hvor der ikke er en dyr husleje at betale. Man bør dog seriøst overveje om man er klar til at tage dette skridt, idet dette ofte vil betyde et ekstra sæt forældre, der hellere end gerne vil blande sig i slagets gang.