Har du børn? Så skal der være styr på dine lån

4771
små børn

Det er altid dejligt når familien bliver forøget med et nyt familiemedlem. Babyer er med til at skabe glæde og kærlighed, og får nemt et smil frem på andres læber. Det er ikke helt billigt at få sig et barn, da man skal bruge en masse penge på udstyr, så som barnevogn, legetøj, seng, tøj og lignende tilbehør.

Der er mange som bliver overrasket over hvor mange penge det egentlig koster at få et barn, da mange tror, at det er billigt de første par år. Jo ældre barnet bliver, jo større et behov får barnet og dermed skal man bruge flere penge.

Se her en liste over banker i Danmark

En god og sund økonomi:

Det anbefales, at man ligger et budget så man ved hvor mange penge man har tilbage når alt er trukket. Selvom det er fantastisk at få et barn, så skal der også være råd til de basale udgifter, der medfølger. Økonomien kan hurtigt komme ud på et skråplan, hvis man ikke kan betale alle sine faste udgifter pr. måned.

Nogen familier bliver nødsaget til at tage et lån, før de har alt det nødvendige babyudstyr. Det kan være en god ide at få sig en god snak med sin bankrådgiver og dermed høre om det er muligt at kunne optage et lån igennem dem. Som regel plejer de store banker såsom Danske Bank og Basis Bank (Læs mere om Basisbank her) ikke at godkende lån til sådanne formål. Det er værd at prøve, men man skal være indstillet på, at svaret nok bliver et nej.

I forbindelse med stiftelse af et lån er det vigtigt, at banken har en form for sikkerhed i lånet, da der ellers er en stor risiko for at de taber penge. Dette er årsagen til, at bankerne afviser kunder, der f.eks. ønsker at stille sikkerhed i bolig eller bil for at kunne få et lånebeløb til babyudstyr. Selvom banken afviser dit forslag om et lån, så er det muligt at kunne optage et online lån på internettet. Låneudbydere kræver ikke at man stiller sikkerhed for lånet, men har blot nogle få krav som skal overholdes. Man skal f.eks. være fyldt mindst 18 år, have NEM-ID, dansk bankkonto og have dansk statsborgerskab.

Tænk dig godt om:

Det er vigtigt, at du læser lånebetingelserne ordentligt igennem, inden du underskriver lånet med NEM-ID. Det skyldes, at man nemt kan komme til at overskride lånebetingelserne, hvis man ikke har styr på hvad de forskellige parametre, såsom løbetid, renter og gebyrer betyder. Det er vigtigt, at du bevarer en sund økonomi og dermed har styr på dine lån, så du kan være et godt eksempel for dit barn. Typisk kan forældrenes dårlige vaner med økonomi godt gå videre til børnene, da de ikke har lært hvordan man skal styre en sund og god økonomi.