Fem tips til at indrette børneværelset

1617
Børneværelse i hjemmet

Når du skal indrette værelser til de mindste, er det vigtigt at tænke i øjenhøjde, så det er let og overskueligt for ungerne at finde legesagerne frem, men lige så meget at lægge dem på plads igen. Ved hjælp af et par små tips kan du indrette et drømmeværelse til junior med plads til både leg og fordybelse.

Skab plads i rummet

At skabe små rum i værelset er en måde at opfordre til leg og fordybelse på en gang.

Ved at vælge en halvhøj seng eller en køjeseng til værelset skabes der et rum til at sidde og læse eller høre lydbøger. Om der bor et eller to børn på værelset, så er en køjeseng en super god idé.

Brug reoler til inddeling af rummet

Du kan med fordel også bruge en lækker reol til at dele værelset op. Og er reolerne tilgængelige fra begge sider, er det en ekstra fordel. Der kan let skabes en udklædningskrog eller en tegnekrog ved hjælp af reoler eller hylder. Find reoler til børn her.

Slip kreativiteten løs

Der er ingen regler, når du skal indrette et børneværelse. Klare farver og mønstrer, der aldrig ville være at finde andre steder i huset kan være super skønne i børnehøjde. Udnyt det fuldt ud og giv gamle møbler eller legesager et friskt pust med en klat maling eller en rest tapet.

Invester også i nye møbler

Invester i nogle sjove og anvendelige møbler, der kan bruges til opbevaring på en lettilgængelig og overskuelig måde, så hjælper du dit barn til at lege selv og gør det lettere at rydde op bagefter.

Hold det i børnehøjde

Det er en rigtig god idé at sørge for, at alting har en fast plads i værelset, om det er i kasser i reolen, i skuffer under sengen eller i små glaskrukker på en hylde. Sørg for at indrette i børnehøjde, så ungerne selv kan tage tingene frem, og overvej at bruge gennemsigtige kasser, så det er let at se, hvad der ligger på de forskellige hylder.