Spar pengene og find genbrugsbabytøj og -produkter

534
genbrug

Det er ingen revolutionerede og nytænkende ide at skulle genbruge tøj til babyer og børn. For mange familier vil det formentlig heller ikke lyde sådan. De har med garanti ikke købt alle babytøj og -produkter. Menneskene findes dog, som stædigt holder fast på, at deres baby fortjener nye og lækre produkter. Her i artiklen får du lidt gode årsager til, at den ide skal gemmes væk. 

Familien sparer en masse penge, hvis I dropper at købe nyt. Og I kan være med til at gøre noget godt for klimaet ved at forbruge mindre. 

Bunker_af_babytøj

Arv i den lille familie

De fleste familier i Danmark, om det er middelklasse eller overmiddelklasse er vokset op med, at man genbruger. Det kan være storebror, der skal give tøjet videre til lillebror. Det kan være kusine til kusine osv. Nogle kender måske til, at en kasse pludselig står i køkkenet eller dagligstuen. Moster eller en ven af familien var lige forbi med tøj, som børnene ikke kunne bruge længere. 

De næste timer ved hele familien, at de skal bruges til at finde ud af, hvad der skal bruges og hvad der skal gives videre. Det var og er en fantastiske måde at få genbrugt baby- og børnetøjet, som børnene vokser sig ud af på ingen tid. Det samme var tilfældet, når babyen blev for stor til autostolen. Hvorfor skulle den gemmes væk på loftet eller i kælderen, når naboen lige har fået en baby? Ikke alle ting gik dog i arv på denne måde. Smykker som f.eks. øreringe vil ofte blive hos ejeren i mange år ud i fremtiden. Specielt hvis de er af så god kvalitet, som du finder på linket. 

Genbrug produkter og hjælp klimaet

Udover at familierne, der bytter tøj, sparer penge, sparer de også en produktion af nyt tøj. Hvis tøjet genbruges, skal du selvsagt ikke ud at købe noget nyt. Du skal ikke smide dit brugte tøj ned i en rødkors container, der ødelægger initiativet til at opstarte tøjproduktion i landene, der modtager tøjet. Du slipper for at smide tøj ud, der måske ikke kan finde nyt hjem og bliver brugt til at fylde huller ud under veje. Der findes tonsvis af brugt tøj, som ingen mennesker for gavn af, fordi produktionen af nyt tøj tager pladsen. Selv med en ringe indsigt i klimaets tilstand, burde det stå helt klart. Det forværrer klimasituationen, hvis overforbrug er reglen og genbrug undtagelsen. 

baby

Babyen vokser hurtigere, end du fatter det

Din baby vokser sig ud af sin autostol, ud af sin barnevogn ud af sine sko på igen tid. Hvorfor så betale i dyre domme for tøj, der ikke er til andres fornøjelse end forældrene selv? Hvis sikkerheden i barnevognen og autostolen fortsat er i top. Hvis tøjet ikke har huller eller kradser. Hvis det gamle spiller. Er der så nogen grund til at købe nyt? Desuden har du med garanti en mor, moster, far, onkel, mormor osv., der med glæde vil finde gamle babyting frem. Undgå den skræmmende dukke og tag det, der stadig fungerer.