Suttekluden – din babys bedste ven

1910
Suttekluden

Når der kommer en lille ny i familien, er det næsten sikkert, at også nye suttekludsbamser finder vej til hjemmet. Mange af dem i form af gaver fra venner og familie, der gerne vil give den lille baby en sød gave. De er jo søde, alle disse bamser og tøjdyr i alverdens afskygninger og farver. Og baby kan hurtigt få samlet de første 10-20 stykker på ingen tid. Alle kan de være tro følgesvende for det lille barn, der også kan have meget glæde af dem, mens det vokser op.

Hvad er en sutteklud?

Den minder meget om en form for bamse; en sutteklud er en blød og dejlig klud med et lille hoved samt arme på toppen, der gør, at den minder om et tøjdyr. Den kan have farver og mønstre som en giraf, en kanin, en tiger eller noget andet, ligesom hovedet selvfølgelig er formet efter det dyr, suttekluden skal forestille.

En sutteklud er alle tiders for de helt små børn, der let kan gribe om kluden og hurtigt finde hygge, glæde og trøst i den. Den er måske også sjov at bruge som hat eller lille tæppe, og den er let at have med sig. Kort sagt er det let for et lille barn at knytte sig til sin nye sutteklud, der både er sjov, elskelig, blød og krammevenlig.

Sutteklud med sut

Nogle sutteklude er designet, så man kan sætte barnets sut fast på kluden. Det er både praktisk og smart. Dels for barnet, da to vigtige hygge- og trøste-ting hænger sammen, og sutten bliver ikke så let væk. Og dels for forældrene, da sutten dermed er lettere at finde, når den er blevet væk i barnevognen eller sengen.

Fordelene ved den beroligende sutteklud

En sutteklud er en alle tiders kombination af en ”nusseklud” og en bamse. Og sørger mor eventuelt for at sove med den, inden baby får den, dufter kluden dejligt af mor. Dette kan virke mere beroligende på din baby, og det kan være med til at hjælpe en god nats søvn godt på vej. På samme måde kan den være en god trøst for barnet, hvis det bliver ked af noget, og mor ikke lige er i nærheden. Da er suttekluden en god og trofast ven, man altid kan have med og holde godt fast i. Og som altid er klar til kram, trøst og hygge.