Alt du skal vide om Nord Korea og hvorfor du ikke skal besøge landet med børn

235

Nordkorea, officielt Den Demokratiske Folkerepublik Korea, er et land i Østasien, som udgør den nordlige del af den koreanske halvø. Pyongyang er både hovedstad og største by i Nordkorea. Mod nord og vest ligger Kina, mod nordøst ligger Rusland langs Amnok-floden, og mod syd ligger Sydkorea med den koreanske demilitariserede zone (DMZ) som adskillelse af de to lande. Navnet Korea stammer fra Goguryeo, som i sin tid var en af de store magter i Østasien og regerede det meste af den koreanske halvø, Manchuriet, dele af det russiske Fjernøsten og det indre Mongoliet under Gwanggaeto den Store.

Turismen i Nordkorea er under streng kontrol af regeringen, og kun meget få udenforstående har lov til at besøge landet. Den officielle grund til dette er at forhindre spionage, men det menes også, at regeringen ikke ønsker, at borgerne skal se, hvor meget bedre livet er uden for Nordkorea. På trods af restriktionerne er der en række turistattraktioner i Nordkorea.

Den mest populære turistdestination i Nordkorea er hovedstaden Pyongyang. Byen har en række interessante steder at se, herunder den storslåede triumfbue, det massive May Day Stadium og Juche-tårnet, som er højere end Frihedsgudinden. Besøgende i Pyongyang kan også tage en tur i den demilitariserede zone (DMZ) mellem Nord- og Sydkorea, eller tage en tur på pyongyang Metro, en af de dybeste metros i verden.

Uden for Pyongyang er der en række andre steder at se i Nordkorea. Mount Myohyang resortet er en populær destination for vintersport, og byen Wonsan er kendt for sine smukke strande. Der er også en række historiske steder spredt rundt om i landet, f.eks. den gamle by Kaesong og Koguryo-gravene, som er opført på UNESCO’s verdensarvsliste.

Hvis du er interesseret i at besøge Nordkorea, er det vigtigt at huske, at det er et kommunistisk land, og at du skal have et visum, før du rejser. Du skal også være opmærksom på, at turistinfrastrukturen er meget basal, og der er få engelsktalende guider. Men hvis du er parat til at tage det lidt hårdt, kan Nordkorea være et fascinerende og givende sted at besøge.