Beskyt dine børns hørelse med disse produkter

1345
barn med dårlig hørelse

Det er rigtigt vigtigt at passe godt på dit barns hørelse, og derfor skal du gøre meget for at beskytte hørelsen hos dit barn. Deres ører skal holde i mange år, og derfor gælder det om ikke at udsætte dem for alt for meget kraftig larm.

Beskyt hørelsen med nogle ørepropper eller hørerværn, når de er i situation med risiko for meget larm. Det kan være i lufthavnen, til steder med kraftig musik eller steder hvor der generelt er meget larm. Det kan være alle mulige steder, så det kan være en dog ting at medbringe et par små ørepropper, de fylder intet.

Tag ikke til koncerter og lignende

Det er selvfølgelig en god ting at beskytte dit barns hørelse, men beskyt hørelsen handler også om ikke at komme i situationer, hvor der er kritisk meget larm. Selvom det kunne være hyggeligt at tage til koncert, så er det måske ikke den bedste løsning.

Det kan være svært at forklare især mindre børn, at de skal beholde deres høreværn på, når de er sådanne steder. De vil gerne tale med mor og far, og de tænker derfor ikke over, at det er for at beskytte deres ører.

Tænk derfor en ekstra gang over, om det nu er nødvendigt at tage et sådan sted hen med dine børn. Jo mindre børnene er, jo mere skal du begrænse det. Større børn kan bedre forstå vigtigheden af beskyttelse af deres hørelse, men det kan de små børn altså ikke så godt.

Mange ender med tinnitus

Tinnitus er desværre blevet en almindelig lidelse i Danmark, og derfor er det ekstra vigtigt at passe godt på hørelsen. Meget tyder nemlig på, at der ikke skal så meget til for at risikere denne lidelse, som man ellers troede engang.

For at være på den sikre side er det derfor vigtigt at starte med at beskytte ørene allerede fra børnene er små, da deres skader på hørelsen ikke kan genoprettes og følger dem hele livet. Samtidig lærer du barnet at passe på hørelsen, og det er noget som barnet vil huske og tage med sig senere i livet.

Og hvis barnet er opmærksom på dette, når han eller hun begynder at gå i byen og til koncerter senere hen, så er der altså meget godt sket med forebyggelsen af øreskader. Det hele handler om at gøre det til en vane, så hjælp dit barn på vej fra starten.

Læs mere om hvordan du kan beskytte dit barns hørelse på denne hjemmeside.