Derfor skal dit barn have en babynest

1632
babynest

En nyfødt baby sover mange timer i døgnet. Det er dog en stor omvæltning at skifte fra at ligge i mors mave og til at komme ud i den store verden. Du vil sikkert opleve, at baby allerbedst finder ro i mors arme, og at det generelt søger tryghed. Selvom det er dejligt at ligge med sin lille baby, kan det også være nødvendigt at få hænderne fri indimellem. En babynest hjælper til dette. Derudover er nesten blød og baby vil, alt andet lige, forbedre sin søvn.

En babynest skaber tryghed

En babynest er designet, som ordet siger det, som en rede. Rundingerne med stofpølsen gør, at baby ligger omkranset og indskrænkes i sin liggeflade. Dette bidrager til, at baby vil føle sig tryg da bevægelsesfriheden indskrænkes. Den beroligende effekt opstår ved at baby får en følelse af at ligge i mors mave, idet der her heller ikke var meget plads. Associationerne gør barnet trygt, og gør, at det sover bedre.

Bedre søvn til alle

Når baby sover godt, sover alle andre også godt. Som nybagte forældre kan man opleve at være udkørt, og afbrydelser i nattesøvnen bidrager til dette. At anskaffe sig en bebynest vil derfor ikke bare være en investering i babys søvn, men også i din egen. Det handler nogle gange om at sove, når baby sover, og jo bedre og længere baby sover, jo længere har du selv mulighed for at sove.

Når baby skal til at ligge i egen tremmeseng ved 4 måneders alderen, kan det igen virke overvældende for det lille menneske at få så meget plads, og det kan have svært ved at finde ro i søvnen. Her kan babynesten bruges som en sengeformindsker, ved at ligge den ned i tremmesengen og lade baby ligge i den, i sengen.

Der er altid en babynest der passer dig og dit barn

En babynest kan fås i mange forskellige farver, mønstre og materialer. Der vil helt sikkert være en til enhver smag. Gå fx ind på theduck.dk/babynest og find den babynest der passer bedst til din smag. Du kan også få babynester, der er lavet i 100% økologisk bomuld, ligesom at nesterne fås i forskellige prisklasser. En babynest bruges ofte til barnet fra 0-8 måneder, men hvis barnet holder af at ligge i nesten længere, er der intet problem i dette.

Søvn er forudsætning for udvikling hos babyer

Søvn er vigtigt for både voksne og børn for at fungere i hverdagen og opretholde et sundt og stabilt liv med et godt helbred. For babyer er søvnen desuden et fundamentalt element for deres udvikling. En lille nyfødt baby kan næsten ikke sove for meget, og det er under søvnen, at den udvikler sig. Jo mere man kan gøre for at forbedre søvnen og bibeholde barnet i søvnen, jo bedre. Derfor vurderes det at investeringen i en babynest, er lille prismæssigt, i forhold til hvor stor en investering det er i barnets søvn, udvikling og velbefindende.