Giv børnene nogle sjove julegaver

1395
Giv børnene nogle sjove julegaver

Meget snart siger kalenderen december, det betyder at vi i høj grad skal til at tænke på julegaver. Julen er som bekendt hjerternes fest, en tid som både gamle og unge glæder sig til. Men særligt for børn er julen noget ekstraordinært, nærmest noget magisk. Netop derfor er det også børnenes julegaver man bør gå allermest op i. I nedenstående afsnit kan I derfor finder massere af gode julegaver idéer til de mindste.

Julegaver til din tumling

En tumling er en betegnelse der brugs om børn fra ca. 6 måneder- 2 år. I den alder prøver man sig frem konstant, bruger sin krop i småklodsede bevægelser til at udforske, og har ikke super meget forståelse af hvad det der jul egentlig er. Men derfor skal man jo alligevel have julegaver. For børn i denne kategori er et bud på sjove julegaver ting som aktivitetstæppe, bløde bamser, en bold, en rangle og generelt ting der kan sige en sjov lyd eller har masser af farver. I denne alder skal barnets sanser nemlig stimuleres – et godt fokus at have noget årets julegave skal købes.

Julegaver til den lille pige

Som sagt er jul for børn noget helt helt særligt. Til piger fra 3-6 år, altså børnehavealderen, er der mange gode gave forslag. I den alder er de nemlig typisk blevet meget bevidste om hvad de kan lide, og omvendt hvad de ikke kan.  Uden at generalisere alt for meget, så er de fleste piger i den alder meget fascineret af feminine ting som dukker, prinsesser, feer, heste etc. En dukke der for eksempel kan græde, et fint dukkehus eller en Disney inspireret prinsesse kjole vil derfor helt sikkert være et hit. Men også ting der motiverer til kreativ udfoldelse som perlepladder og tegnebøger, vil typisk også falde i god jord.

Julegaver til den lille dreng

For børn, eller rettere drenge i børnehavealderen, vil ønskesedlen generelt indeholde lidt mere action baserede elementer. Mange drenge elsker superhelte, brandbiler, pistoler og sværd.  Typisk er Lego også et hit eller måske noget udklædningstøj, så de kan ligne nogle af deres superhelte.

I det hele taget er kønsroller ofte meget tydelige i små børn ønsker. For børn handler det naturligvis slet ikke om det. De er jo blot styret af deres instinkter – også når de noterer årets julegave ønsker ned.

I virkeligheden findes der jo ikke noget bedre end at glæde dem man kært. Ofte er det jo ens børn der fylder mest i hjertet og derfor er julen oplagt til ekstra forkælelse.

Tal med dit barn om hvad det ønsker sig, så du skaber mest mulig glæde. Tit er det en god idé at hjælpe dem lidt på vej, det kan du gøre ved at lade dem bladre igennem nogle af julens mange legetøjskataloger. En hyggelig ting I kan gøre sammen, er at skrive et brev til julemanden med årets julegaveønsker. Dit barn vil med garanti elske det!