Tillid til dit barn er vigtigt

1750
tillid til dit barn

Det er utroligt vigtigt, at du viser dit barn tillid. Det er via tillid, at barnet for alvor lærer at tro på sig selv. Dit barn vil derfor vokse med opgaven, når du tror på det kan klare tingene.

Modsat vil dit barn miste selvtilliden, hvis du ikke tror på det kan klare noget. Nogle gange må forældre tage chancen, og så håbe det går godt for barnet. På denne måde lærer barnet også selv at sætte grænser og sige til og fra.

Tillid styrker barnets selvværd

Udover den styrkede selvtillid, så er tillid også essentielt for et godt selvværd. Når barnet mærker, at mor og far tror på det, så finder det ro og tryghed.

Denne viden om at være god nok, det er noget som for alvor styrker selvværdet. Skulle det gå galt for barnet, så er det vigtigt ikke at være bebrejdende og belærende. I stedet skal du tale med dit barn om, at det er menneskeligt at fejle, og at barnet stadig er lige elsket af den grund.

Når du skaber er rum, hvor der er plads til at fejle, så bliver barnet altså endnu mere tryg ved svære opgaver. Den tillid du viser barnet, får dermed barnets selvtillid og selvværd til at vokse.

Vis tillid fra starten

Dit barn skal ikke være særligt gammelt, før du kan begynde at vise det tillid. Tillid kan vises med anerkendende kropssprog, så du kan starte inden dit barn får sprog.

Nik bekræftende når barnet foretager en handling, lige meget om det er at tage et stykke legetøj i hænderne eller en mundfuld mad. Barnet mærker at du viser tillid på denne måde, og det bliver dermed opfordret til at blive ved.

Når du starter tidligt, så er der større chance for at få et tillidsfuldt barn. Små børn er nemlig utroligt lærenemme, og mange personlige værdier skabes de første år af barnets liv. Flere eksperter peger på, at de 3 første år af barnets liv er de vigtigste hvad angår dannelsen af barnets personlighed og værdier.

Alle mennesker har brug for tillid

Større børn og voksne har også brug for tillid. Vi vokser nemlig alle af tillid, og vi kan klare meget mere, når andre tror på os.

Det ser man i alle sammenhænge, lige fra elitesport til arbejdspladsen og samværet med venner og familie. Husk derfor at vis tillid i alle sammenhænge.