Total War: Three Kingdoms: det ultimative strategispil

1660
computerspil

Har du en søn eller datter der elsker computerspil? Så kan dette spil være et hit. Der findes selvfølgelige mange forskellige slags spil, lige fra skydespil, til kørespil, og til strategispil. Hvis dit barn er vant til kun at spille skydespil, kan det nye spil i Total War-serien være vejen ind i strategiverdenen. I hvert fald er Three Kingdoms et af de bedste spil man kan få i den genre.

Et historisk spil – på flere måder

Total War har efterhånden udgivet over et dusin spil siden årtusindeårsskiftet. Det vidner om, hvor populært spillet har været. Det særlige ved Total War er, at den næsten altid foregår i en historisk periode. Spillerne, figurerne, historien, og alle de andre aspekter af spillet svarer til historiske personligheder og begivenheder. Det betyder dog ikke, at man er låst fast på bestemte handlinger: man kan vælge at spille som historien dikterer, men man kan også afvige, og dermed ændre historiens gang.
Det første Total War – Shogun – blev udgivet i år 2000 og foregår i det Feudale Japan. Sidan da har der været spil omhandlende Romerriget, Napoleonskrigene, Attilas invasion, Europas Middelalder, og endda spil der foregår i det fiktionelle Warhammer univers. Denne gang går turen til Kina i slutningen af det andet århundrede, før den blodige og kaotiske periode kendt som de Tre Kongeriger.

Innovativt gameplay

Total Wars kendetegn er blandingen af strategi og taktik. Strategi er tur-baseret, og handler om hvordan man fører kampagner på overordnet plan. Taktik handler mere om det individuelle slag. Total War har haft rig mulighed for at finde den perfekte balance mellem disse to spilleformer, og Three Kingdoms er resultatet af al den eksperimentering.
Er man stadig ikke solgt på spillet, kan det nævnes at det allerede har vundet flere ”Best of E3” priser, og er blevet anmeldt adskillelige steder. For eksempel har både PCgamer og IGN prøvet det, og deres anmeldelser har været fuld af ros. Det tager måske lidt tid at bygge sit imperie op, men når man først kommer i gang, er det det hele værd.

Køb Total War Three Kingdoms hos Joybuggy.dk

Giver mange timers underholdning

Du starter spillet med at vælge en af 11 krigsherrer. Hvert valg har fordele og ulemper, så du kan godt komme til at spille et par gange, før du finder den der er ideel for din spillestil, og giver dig flest fordele. Kampene foregår desuden på flere fronter. I stedet for at man kun skal være militær og strategisk overlegen, er det også vigtigt at have teknologi, økonomi og diplomati på plads. Det gør man blandt andet ved at rekruttere forskellige karakterer, som alle er historiske personer, og har indbyrdes forhold. Det giver en unik, dynamisk spilleoplevelse.

Et eksempel på hvordan karaktersystemet kan virke er spionage. Det er muligt at gøre ens karakterer til spioner, og sende dem tilbage i puljen. Hvis en anden spiller ansætter karakteren, kan man arbejde på at nedbryde deres imperium indefra, ved at omvende hære eller byer. Det gør, at man aldrig helt kan være sikker på sin position.

Alt i alt giver gameplayet, kombineret med detaljerne fra historien og det betagende design masser af timers god underholdning.