3 idéer til den perfekte barselsgave

1713
gaver til barsel

At blive forældre er noget af det største, der kan overgå mennesker, en titel der for altid vil ændre hele ens liv. Netop derfor er det her i Danmark også en tradition, at man kommer på barselsbesøg medbringende en fin gave til barnet og nogle gange også til den nybagte mor. I nedenstående guider vi dig på vej med 3 bud på den perfekte barselsgave.

Se desuden flere barselgaveideer her.

Ideelle barselsgaver

Den ideelle gave afhænger naturligvis af om gaven er til en lille dreng, en lille pige eller til den nybagte mor.  Vi deler derfor vores gaveidéer op i 3 kategorier.

Til den lille dreng:

Til en nyfødt dreng er tøj i farver som hvid, blå, grå og grøn ideelt. En anden idé er et svøb eller en sut, hvor hans navn er broderet på. Måske har faderen til barnet en fodbold-fanatiker gemt i sig, i så fald kan det være oplagt at give barnet en lille blød, rund fodbold, han snart vil kunne lege med.

Til den lille pige:

En baby pige ser selv yndig ud i små bluser, bukser og kjoler i farver som rosa, lilla og lyserød. Og de fleste nybagte mødre vil elske, at få alverdens fine tøjstykker til deres lille ny prinsesse. Du kan også forære hende hendes allerførste dukke, eller købe en puttebamse hvor hendes navn er står skrevet på.

Til den nybagte mor:

Mange køber også en gave til den ny mor, det er jo alt andet lige hende der har været hårdeste på arbejde under både graviditet og fødsel. Forær hende en smuk buket blomster eller en lække æske chokolade, når du er på barselsbesøg. Du kan også med fordel købe hende et gavekort til massage, ansigtsbehandling eller anden form for selvforkælelse –som kan indløses når overskuddet atter er reetableret.

Andre gaver til baby der kan bruges af begge køn, er ting som de såkaldte fødselstavler eller Barnets første bog.

Hvis man er lidt kreativ anlagt, kan man sagtens selv kreere en fødselstavle. Det er en slags lille indrammet plakat, der fortæller hvor og hvornår barnet blev født, hvad barnet målte og vejede og hvad dets fulde navn er. En sød gestus, der vil pynte på børneværelset mange år frem i tiden.

Gode råd til når du skal på barselsbesøg

For langt de fleste er det en kæmpe omvæltning at blive forældre. De første mange uger er overskuddet derfor typisk ikke ret stort, og både forældre og barn har brug for ro.

Sørg derfor at gøre dit barselsbesøg kort og tilbyd eventuelt selv at medbringe boller eller kage til kaffen. Respekter forældrene, hvis de beder om at vente med besøg til efter et par uger.

Hvis du køber tøj i barselsgave, så køb det gerne et par størrelser for stort, små babyer vokser med lynets hast de første måneder. Sørg desuden for det kan byttets og gerne i op til 30 dage, så de trætte nybagte forældre har en chance for at nå det.