Oplevelsesgaver for familien

4850
Oplevelsesgaver for familien

I en hektisk hverdag kan det være svært at finde tid til at have nogle gode familiestunder. Tingene kan ofte udarte sig til at blive en lang stribe af ensformige handlinger – lav mad, hjælp med lektier, send børnene i skole, hent dem igen, tag dem til deres fritidsaktiviteter.

Et generelt problem med hverdage er deres ensformighed, og det er svært at bryde dem og gøre noget helt nyt. Der er kun 24 timer i døgnet, og mindst et par af dem skal bruges på søvn. Ferierne kan der også være langt i mellem nogle gange, så hvad kan der gøres for at bryde skemaet og vanerne?

Det kan især være vanskeligt at finde tiden og overskuddet til for eksempel at planlægge detaljerne i en weekendtur. Hvor skal man hen? Hvor skal man bo? Hvad skal man lave, imens man er der? Hvad er der at se i området? Selve planlægningen kan hurtigt få de fleste til at opgive turen, før den overhovedet er begyndt. Der er jo så meget andet at tænke på i ugens løb.

Ét svar på disse problemer kunne være oplevelsesgaver. Oplevelsesgaver tilbyder som regel specifikke oplevelser eller ophold, der allerede er planlagt og blot venter på, at du og din familie benytter dig af dem. Overlad benarbejdet til nogle andre og mød blot op for at gøre brug af servicen.

Det er en hurtig og overskuelig løsning.

Tip: Her finder du mere end 100 oplevelsesgaveideer

Tag på weekendtur

Overrask din familie med udflugter og oplevelser, som I ofte kan klare på en enkelt dag, eller med to dages weekendophold, hvor I selv kan lægge en slagplan for, hvad I vil rundt og se. På den måde kan I komme ud af huset i weekenden og tage på udflugt.

Weekender kan virke for korte til, at man kan nå noget som helst ud over at slappe af og tanke op til næste uge, men med oplevelsesgaver er muligheden der. Mange oplevelsesgaver varer blot en enkelt dag – måske endda kun et par timer – så I kan sammen med børnene få chancen for både at nå at slappe lidt af før den nye uge begynder, og for at lade børnene prøve noget nyt og spændende.

Ved at bryde den sædvanlige hverdagsrytme kan I som familie finde sammen igen omkring jeres udflugt. For en stund kan lektiearbejdet og pligterne smides for døren, og I kan fokusere på blot at have det sjovt sammen. Det gælder om at nyde afbrækket fra hverdagen og suge alle de nye indtryk til jer.

Der er sjældent noget bedre for børn end at kunne komme i skole efter weekenden og fortælle om de spændende ting, som de har lavet sammen med deres forældre og søskende. Det er noget, der kan skrives små stile og tegnes om gennem hele ugen.

Oplevelsesgaver inkluderer tilbud fra alle dele af landet, så hvis en lang rejsetid ikke lyder videre tiltalende, vil det ikke kræve meget tid at finde nogle spændende tilbud i jeres egen eller en nærliggende region.