Ideel familiehund til aktiv fritid

606
kids

Når man har små eller lidt større børn, kan det være en dejlig ting, at de har et kæledyr, som de lærer at omgås, fra de er børn. De lærer rigtigt meget af at have en hund at tage sig af. De lærer, at den skal passes med mad og vand, at den skal luftes og aktiveres med lege, og de lærer at have empati for et dyrs behov og personlighed.

Derudover er en hund en naturlig motivationsfaktor, når det handler om at få rørt sig og få noget fysisk bevægelse ind i hverdagen på en måde, som børnene ikke lægger mærke til. Man får nemlig rørt sig rigtigt meget, når man går tur med den, når man leger med den i haven og når den løber afsted, og man forsøger at holde trit med den. Der er dermed rigtigt mange fordele ved at anskaffe sig en familiehund såsom en skøn og dejlig jack russell terrier.

Jack Russell Terrier er en familievenlig hund

Med en jack russel terrier i familiens midte, er man sikret en hund, der er meget socialt anlagt. Den har desuden et rigtigt godt humør og er kendt for at være glad og livlig. Samtidig har den jo et vist ”terrier temperament”, som kun kan være sjovt, fordi den viser sin personlighed via dette temperament. Det kan jo også gå hen og blive lidt for kedeligt, ikke? Derfor er det også vigtigt, at man ikke undervurderer denne hunderace som en lille, sød hund, men også tager den alvorligt, når det kommer til hundetræning, socialisering og almindelig disciplin og opdragelse. Dette vil komme hele familien til gavn på den lange bane, når man bruger tid og kræfter på at træne den ordentligt. Det vil den også selv sætte pris på, fordi en hund altid har brug for trygge og stabile rammer for at føle sig tryg og vellidt.

En jagthund af natur

En jack russel terrier har et naturligt jagtinstinkt, hvilket også gør, at den bliver brugt som jagthund. Denne viden om hunderacens væsen kan familien bruge aktivt og konstruktivt, når de leger med den og opdrager den. Her kan de for eksempel få den til at hente et ”bytte” i form af et tøjdyr eller et stort kødben og rose den rigtigt meget, når den kommer tilbage for at aflevere byttet. Den vil nok være rigtigt stolt af bedriften og derfor er det vigtigt at rose den og anerkende den for dens byggeopsporing. Gør I en ekstra indsats for at pleje og træne dens jagtinstinkt, vil I derfor have en meget gladere hund, fordi det ligger i dens natur at være sådan.

Hunden som ekstra familiemedlem

Med en jack russel terrier i familien har I naturligt fået et ekstra medlem af familien. Her kan det være en stor fordel, at I lægger jeres ferieplaner efter hunden, og måske tager den med på steder, hvor den kan løbe og få brændt noget krudt af. Hvis dette ikke passer til familien, kan den også sættes i kennelpleje og nyde godt af andre hundes selskab.