Sådan stimulerer du barnets udvikling

416
barn udfører motorisk aktivitet

Som forældre får du mange input fra omverdenen, der fortæller, hvordan du kan give dit barn de bedste forudsætninger i livet. Sandheden er, at der findes mange metoder, hvorpå du kan skabe et godt fundament for barnets stimulans og udvikling. 

Men hvad kan du vælge at tage din lille purk med til, så du får en god oplevelse både for dig som forældre og dit barn? Der findes et væld af muligheder. 

barn udfører gymnastik

Find forskellige aktiviteter til forældre og barnet 

Du kan give barnet nogle gode forudsætninger for udvikling og læring, hvis du søger for at stimulerer motoriske evner, sanser og andre aktiviteter, der kan lede til stimulans. Det gør, at barnet bliver styrket set ud fra et psykisk og fysisk perspektiv. 

I Danmark har forældrene rig mulighed for at engagere sig i forskellige miljøer, hvor barnets udvikling er i fokus. Du kan afprøve aktiviteter såsom:  

  • Babysvømning 
  • Babymassage 
  • Stimulastik 
  • Tumlastik
  • Babygymnastik
  • Puslestik
  • Baby-yoga

Hos https://pernilles-boerne-babyrytmik.dk/ finder du også en række aktiviteter, der er gode til at styrke båndet mellem barn og forældre. 

De forskellige aktiviteter er gode, da det aktiverer baby eller barn på mest optimale vis. Det er en gevinst for forældre og barn, at I kan røre kroppen og praktiserer bevægelser, som måske ikke finder sted i hverdagen. En lille baby udvikler sig i det første leveår i deres følesans, labyrintsans og muskel-led-sans. Her er det altafgørende at aktivere baby med fokus på motorik. Mange hold er styret eller skabt af professionelle ergo-, fysioterapeuter eller pædagoger. Derfor kan et hold væk fra hjemmet være fordelagtigt, da du får gode tips og tricks fra professionelle, der kender alt til barnets sundhed. 

barn og mor spiller musik

Øvelser du kan praktisere i hjemmet 

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at tage til holdtræning, hvilket er meget normalt. Du kan derfor krydre tilværelsen ved at praktisere nogle enkelte øvelser, der på samme måde vil bidrage til barnets udvikling og stimulans. 

Fokusset på udviklingen har relevans for barnets læring resten af barndommen og op igennem ungdommen. Det er de motoriske ydeevner, som spiller en rolle for læringen af sociale, psykiske og intellektuelle elementer i fremtiden.
Du kan lave øvelser såsom: 

  • Øvelse 1: Trillebør 
  • Øvelse 2: Ombord 
  • Øvelse 3: Hæng til tørre 

Første øvelse byder på, at du som forældre kan gå trillebør med dit barn. Når barnet rammer de 8 måneder, så kan du løfte barnet op i underkroppen ved at placere hænderne om barnets hofter. Du kan med fordel placere et stykke legetøj i horisonten, så barnet automatisk vil kravle med armene hen til legetøjet. Den anden øvelse er at bringe barnet med ombord, hvilket du gør ved at ligge dig på gulvet. Du placerer barnet på dine skinneben, mens du rykker dem op i ca. 90 grader. Her kan du vugge barnet. 

Tredje øvelse består af at hænge barnet til tørre, som du gør ved at have baby placeret på benene med hovedet ved dine lår. Du tager et greb om barnets hofter og løfter op, så barnet hænger med hovedet ud fra dit. I har her øjenkontakt, og du kan give barnet en elevatortur ved at strække armene.