Overvejer du at købe en hundelem?

617
hund og dør

En hundelem er en låge der sidder i din dør eller væg der sikrer at din hund altid kan komme ind og ud af hjemmet når der skulle være behov for det. Læs mere her, hvis du ønsker at se et større udvalg. Fordelen er især stor, hvis din hund skal være alene hjemme i længere perioder af gangen. En hundelem giver din hund mulighed for at skulle undlade at holde på vandet og kunne komme i haven for at besørge, selv når du ikke er hjemme. En hund der i dagligdagen måtte have behov for ekstra mental stimulering, øger også muligheden for dette ved hjælp af en hundelem. Ved at komme ud og kunne anvende snuden, stimuleres sanserne og vil som oftest give mere ro, til trods for at hunden er alene hjemme. 

hund udendørs

Sådan vælger du den rette hundelem

Det er muligt at finde forskellige typer af hundelemme, nogle vælger endda også at lave sin egen. De fleste vælger alligevel en færdigproduceret hundelem med standardmål. Udvalget er stort og uanset om der er ønske om en almindelig hundelem eller en hundelem der kun aktiveres at en chip, kan du få et produkt der passer lige præcis til din hund og dit hjem. Det vigtigste ved valget af en hundelem er størrelsen. Du bør sikre dig, at hundelemmen har en størrelse hvor din hun uhindret kan komme ind og ud af lemmen. Af hundelemme findes et større udvalg af farver, således at du også kan finde en der passer bedst muligt til dit hjem. 

hundehvalpe

En hundelem giver fordele for din hund 

Med en hundelem er det muligt for din hund at gå ind og ud som det passer den. Når den skal besørge, behøver den ikke holde sig til du kommer hjem igen. Udover at kunne komme ud når den ønsker, har du også muligheden for at give din hund en større mental aktivering når du ikke er hjemme. En mental aktivering er især en fordel for de hunde der i forvejen har svært ved at håndtere alene hjemme problemet. Ved at opstille udfordringer, sprede hundefoder i græsset eller andet, aktiverer du din hund udendørs, hvor den får brugt sine sanser og gør den træt, selv når den er alene hjemme.