Den perfekte fødselsdagsgave til barnet

848
Børn leger med legemad

Når barnets fødselsdag nærmer sig, hænger det ofte sammen med en forventning om, at finde den helt perfekte fødselsdagsgave til det lille barn. Det kan være svært at finde ud af, hvad den bedste gave er, fordi børn er så forskellige. Men hvis der er noget der ofte binder hele familien sammen, og er noget som både piger og drenge kan samles om, så er det spisetid. Spisetid er en situation som både børn og voksne kender til, og derfor er det også en nem og meget oplagt leg for barnet. Samtidig er denne leg også en leg, der kan være sjov for barnet i rigtig mange år.

Med et legekøkken i fødselsdagsgave til barnet, er du sikker på at give barnet en gave, som bliver ved med at bringe glæde i mange år af barnets liv. Et legekøkken er ikke kun sjovt for barnet at lege med, det er også fyldt med læring og udvikling. Hos Little Happy finder du et bredt udvalg af legekøkkener og en hel masse tilbehør til barnets legekøkken. Ved at købe mere tilbehør til legekøkkenet løbene, vil legen blive ved med at være sjov og spændende for barnet.

Fødselsdagsgaven med mange fordele

Den bedste fødselsdagsgave til børn er ofte den, der bringer glæde i rigtig mange år. Samtidig er en gave der kan tages i brug med det samme også en rigtig skøn gave, og dette finder du særligt med en fødselsdagsgave der passer til en leg, som barnet i forvejen kender til. Når barnet får et legekøkken er det nemt for barnet at gå i gang med at lege, fordi køkkensituationen er en situation, som barnet oplever hver dag. Børn synes ofte det er rigtig sjovt at kopiere det, som de ser deres forældre gøre, og derfor er leg med et legekøkken også en rigtig sjov leg for barnet. Samtidig giver et legekøkken i fødselsdagsgave også mulighed for, at barnet kan ønske sig tilbehør til sit legekøkken i de kommende år, og dermed er det fremover nemmere at købe gaver til barnet. De mange fordele ved et legekøkken er blandt andet:

  • Barnet lærer om fødevarer – Med et legekøkken fyldt med legemad, er der rig mulighed for at lære dit barn om sunde og gode fødevarer, samtidig med at barnet kan lære hvad der er mindre sundt. Du kan med legemaden lære barnet om hvordan man kan sammensætte en sund kost, samtidig med at barnet også kan lære om varieret kort. Når barnet kender til maden fra sin leg, er der måske større chance for at barnet vil spise det, når det bliver serveret til aftensmad.
  • Gang i den kreative tankegang – Når barnet skal lave alle livretterne i legekøkkenet lærer barnet at tænke kreativt, for hvad skal der egentlig til for at skabe livretten? Samtidig kan barnet komme ud for, at der mangler noget legemad, for at han eller hun kan skabe sin livret, og så må barnet lære at finde på kreative løsninger, for at ende med et færdigt resultat. Du vil blive overrasket over, hvor kreativt dit barn kan tænke når det kommer til at lave mad i legekøkkenet.
  • Rollelege er vigtige for børn – Når børn leger i et legekøkken, vil barnet kopiere det de ser, at mor og far gør, når de står i køkkenet. Dermed vil barnet påtage sig en rolle, som barnet kan lege i køkkenet. Rollelege er enormt vigtige for børn, fordi børn lærer rigtig meget om sig selv. Samtidig er rollelege en god måde, hvorpå barnet kan udtrykke nogle følelser, som er svære at få sagt med ord. Du kan derfor lære rigtig meget om dit barns tanker og følelser, ved at kigge på når dit barn leger rollelege.
  • Legen, der hele tiden udvikler sig – I takt med at barnet bliver større og kender til flere retter, kan legen hele tiden udvikle sig. Barnet lærer mere og mere i legekøkkenet, og derfor vil legen også løbende ændre sig fra at være nemme retter, til at madlavningen i legekøkkenet bliver mere og mere kompliceret. Måske dit barn får lyst til at invitere familien på middag og samtidig lege tjener? Det er kun barnets fantasi der sætter grænser for, hvordan legen kan udvikle sig i legekøkkenet.

Der er ikke grænser for, hvor legen ender

Med et legekøkken i fødselsdagsgave til barnet, er der faktisk ingen grænser for, hvor legen kan ende. Der findes nemlig mere tilbehør til et legekøkken end du kan forestille dig, og derfor bliver legen med legekøkkenet aldrig rigtig kedelig. Du finder enormt meget forskelligt mad, som følger tidens trends, og derfor kan barnet nemt kopiere det som mor og far gør, fordi der stort set findes alle madvarer i legemad. Samtidig findes der også enormt meget køkkenudstyr, som i kan udvide legen med, så legekøkkenet minder så meget om det køkken som forældrene har. Der findes så meget tilbehør, at i faktisk kan udvide legekøkkenet til en hel husholdning, du finder nemlig både opvaskemaskine til børn, køle/fryseskab, vaskemaskine og tørretumbler. Dermed giver du barnet rig mulighed for at kopiere alt det, som forældrene gør, og du vil nok få meget sjov ud af at se på, hvilke ting dit barn fremhæver ved dig når du kopieres ind i legen.