Legetøj til haven

1822
Legetøj til haven

Børn elsker at gå på opdagelse i haven, hvor de kan udforske hver en krog og hvert et træ. Af og til skal der dog noget legetøj til, så det bliver ved med at være sjovt med leg i haven.

Her i artiklen har vi kigget på noget af det mest populære legetøj til haven. Vi har både set på noget til mindre og større børn.

Sandkassen er et hit for de små

Små børn har ikke brug for så meget legetøj, de kan let få timer til at gå i græsset. Der er dog alligevel en del ting, som de kan få stor glæde af.

Har i plads og mulighed for en sandkasse i haven, så er det noget af det bedste til de små. Ser man en tilfældig vuggestue eller børnehave, så er der altid masser af børn i sandkassen.

Det giver nemlig barnet en særlig ro, når det sidder og mærker sandet eller fylder sandforme mv. Der er uanede timers leg i en sandkasse, og den vækker glæde fra barnet er under 1 år og indtil det er ca. 5-6 år.

Faktisk bliver en del ændre børn også ved med at synes sandkassen er hyggelig, og det er ligeledes rart at sidde i sandkassen med en kop kaffe og slappe af med sit barn.

Motion og sjov med en trampolin

Når børnene er blevet lidt større, så er en trampolin et kæmpe hit. Kører du forbi et nybyggerkvarter med mange børnefamilier, så vil du se trampoliner i næsten alle haver.

Vi har nemlig for alvor fået øjnene op for trampolinen som lejetøj, og børnene elsker den simpelthen. De kan både hoppe vildt og lege stille, og samtidig er den god at ligge på og slappe af.

Du skal dog huske at vælge en god model, som er beregnet til børneleg. Der skal være sikkerhedstråd hele vejen rundt, så børnene ikke kan falde af og lande på græsset. Det er nemlig flere børn, som er kommet ret alvorligt til skade ved dette.

Havespil for hele familien

Der findes en masse sjove havespil, som hele familien kan hygge sig med. Nogle af de bedste er kroket, ringespil, vikingespil og petanque.

Det er skønt at lege med børnene i haven, og med et spil har de voksne det også sjovt, hvilket smitter af på børnene. Børn elsker nemlig at lege med forældrene, og det er med til at styrke sammenholdet i familien.