Sådan indretter du børneværelset, så der er plads til det hele

1221
flot indretning af et børneværelse

Børneværelset er et sted, som gerne skulle være fyldt med masser af sjov og ballade, hvor ens barn har et frirum til at kunne være sig selv. Men selvom et børneværelse skal have plads til sjov, så kan det stadig godt være et praktisk rum, hvor man kan opbevare barnets forskellige ting.

Derfor får du her 3 hurtige råd til, hvordan du kan få plads til det hele på børneværelset.

Køb et skab til børnetøjet

Selvom de fleste børn er mere interesserede i legetøj end i børnetøj, så er det altså en essentiel ting, som der skal være plads til på værelset. Og da børn vokser hurtigt, så kan børnetøjssamlingen hurtigt komme til at fylde en del.

Derfor er det en god idé at købe et skab, sådan at man kan samle alt det nye og smarte børnetøj på ét sted, i stedet for at skulle rode forskellige kommoder og kasser igennem.

Opbevar legetøjet i let tilgængelige kasser

Dit barn er måske ikke så interesseret i at finde sit eget børnetøj frem, så det er fint, at det er pakket lidt væk i et skab. Opbevaringen af legetøjet kræver derimod, at det er let tilgængeligt, sådan at dit barn selv kan komme til det legetøj, som det gerne vil lege med.

Opbevar derfor legetøjet på åbne hylder eller større kasser tæt ved jorden, sådan at dit barn nemt kan få fat i legetøjet. Dette gør også oprydningen nemmere, da barnet selv kan nå til at sætte legetøjet på plads.

Udvælg de vigtigste møbler

Noget af det, som hurtigt kan komme til at optage en helt masse plads på et børneværelse, er møbler. Derfor er det en god idé at vurdere, hvilke møbler dit barn egentlig har brug for inde på deres værelse.

En seng og et skab såvel som noget opbevaring til legetøj er nødvendigt, men derudover bør du vælge møbler efter, hvordan dit barn foretrækker at lege. Elsker dit barn at tegne, så ville et lille bord-bænkesæt være en god ting at have. Hvis dit barn derimod elsker at spille på en tablet, så kunne en blød stol eller en lille sofa være en god tilføjelse til børneværelset.